tirsdag

Villy og Ritt, i medgang og modgang

Det har været en begivenhedsrig uge på amager. Fra den lidt lettere afdeling kunne man fremhæve prisen for Årets Bolig 2008, som gik til Alison og Lars Kruse Ravnsbeck, der har været rigtig gode til at renovere deres strandvejsvilla, og Danske Bank på Amager Landevej, som i denne uge slår dørene op for deres fine nye lokaler, der i lang tid har ligget i byggerod. Tillykke til begge.

I den tungere ende blev det besluttet, at man i 2012 måske vil begynde at bygge et hospital i Ørestaden; og helt sikkert er det, at der i fremtiden vil blive bygget både skole og bibliotek i den unge bydel.

Og dermed er vi kommet til de to vigtigste nyheder, vigtige, dels fordi halvdelen af redaktionen er SF’er, dels fordi vi jo alle er københavnere: for det første, at Villy Søvndal har valgt at stille op for SF Sundby efter 14 år i Kolding, for det andet, at det kommunale budgetforlig er blevet vedtaget, med støtte fra Ritt og sure miner fra Villy. To nyheder, som i hvert fald i Villys øjne hænger sammen.

I forbindelse med sit foreningsskift anklager Villy nemlig vores overborgmester for at føre en markant anderledes og fjendtlig politik overfor SF i borgerrepræsentation, end hvad der officielt og i folketinget er tilfældet. Og det har ifølge Villy at gøre med SF’s kolonorme fremgang det sidste års tid; SF er blevet Socialdemokraternes fjende. Så uanset hvad der officielt bliver sagt om samarbejdet mellem SF og S, er politikken i Københavns borgerrepræsentation præget af valgkamp og ikke af realpolitik. Det ses konkret i et budgetforlig, som fordrer skattelettelser frem for flere midler til socialpolitik (som jo helt reelt er tiltrængte i Amagers tilfælde). Ritt fører ikke politik, som går i spænd med SF, men derimod som går direkte imod dem.

Og det er så her, at Villy kommer ind. I al beskedenhed som løsningen på problemet: ”vi mange dygtige unge politikere i Syddanmark, som jeg kommer til at skygge for, hvis jeg stiller op der. Det vil ikke ske på samme måde i København. Her vil jeg ikke være nogen trussel, men vil i alt beskedenhed kunne være med til at gøre os større”, udtaler Villy til Amagerbladet.

Og man behøver da heller ikke være den skarpeste snaps i fryseren for at lure, at Villy dermed ikke er meget bedre selv: interesserer sig mest af alt for at føre valgkamp, og bidrager samtidig til uvenskabet mellem de to partier på kommunalt plan, i stedet for at fremme det. Det er attråværdigt at påpege overensstemmelsen mellem kommunal og national politik, men burde man så ikke forsøge at gøre uoverensstemmelsen mindre og ikke bidrage til den?

Vi spørger os selv, om det er fornuftig oppositionspolitik.

//Louise

Ingen kommentarer: