onsdag

Moskeen på Amager

I sidste uge vedtog Københavns borgerrepræsentation med stort flertal (45 for, 3 imod) en ny lokalplan for et byggeri på Njalsgade i Ørestad nord, der blandt andet indeholder en moske. På tegnestuen BIG, der står for det samlede byggeri "Batteriet" (som i øvrigt indeholder meget andet end moskeer), ligger tegningerne klar og har gjort det et vist stykke tid, på grund af heftig modstand i visse ender af det politiske spektrum.

Batteriet består af ni "bjerge" som du kan se tegninger af her, og byggeriet skal til offentlig høring den 28. oktober, før man kan begynde at bygge. På høringen kan borgere og andre interesserede komme med indsigelser, før borgerrepræsentationen endeligt skal vedtage byggeriet i begyndelsen af februar 2011.

Jeg synes personligt det er på tide, at den tomme grund, der i dag består af provisoriske parkeringspladser, en ligeså provisorisk vuggestue og et stykke græs og vildnis, får sig nogle bjerge og en moske. Hvad synes du?

/Louise

6 kommentarer:

Anonym sagde ...

Fint at de bygger noget, men den danske pavillon ved verdensudstillingen er virkelig grim, så man kan jo frygte futuristisk glas og stål i plastic-smeltet udseende fra BIG ... Glas er bare ikke specielt godt det til danske vejr der ofte er gråt... Personligt vil jeg hellere se mere sten og træbyggeri, selvom det er dyrere.

louise sagde ...

Enig, på arkitekttegningerne ser det altid ret fancy ud - alting spejler sig på fineste manér i glasset som aldrig er beskidt. Men det giver nogle muligheder i fht. belysning og refleksion, som sten og træ ikke gør på samme måde.

Cecilie sagde ...

du tager nogle flotte billeder!
elsker din skrifttype ;)

louise sagde ...

tak - i lige måde :-)

Dragonfly sagde ...

ud fra tegningerne ser det altfor fancy & sciencefiction agtig ud... der burde være noget mere orientalsk idet... Faisal moskéen er en god eksempel på en flot og moderne moske...

louise sagde ...

Ja den er virkelig flot! Og gigantisk, måske hvis den kunne oversættes til mindre målestok? Men jeg kan egentlig også ret godt lide den brudte facade på BIG tegningerne - det ligner på en eller anden måde forvokset mosaik.