mandag

Gymnasiet i ØrestadI fredags var jeg ude i Ørestad Gymnasium. Jeg viste arkitekter rundt, som var kommet helt fra Finland for at se, hvad 3xN har bygget ude ved Ørestad station. Det er ikke kun fra Finland, men faktisk fra hele verden at arkitekter kommer for at se på byggeriet. Sidste år havde jeg en gruppe tyskere med, de endte med at lege med LEGO en halv time i de farvede fatboys.

De kommer for at se et ret fantastisk byggeri, hvor ca. 1000 elever har deres daglige gang. Trappen snor sig op gennem alle etagerne og er på en og samme tid en forbindelse og et mødepunkt. Gymnasiet er det første i Danmark, som er bygget efter gymnasiereformen og den åbne arkitektur skal gøre det lettere at lave undervisning på tværs af fagene, som reformen ligger op til.

Skolen har et særligt fokus på medier, som er en af linjerne derude. Da byggeriet startede synes apple det var oplagt at afprøve et par af deres maskiner i undervisningen, så lige nu har skolen en iMac til ca. hver 3. elev, sweet!

Jeg var oven i købet så heldig, at jeg oplevede festudvalget sætte op til en iPod-battle-aften med et crazy lydsystem og så selvfølgelig fadølshaner, som altså ikke er der til hverdag. Hvis du vil vide mere om gymnasiet, kan du tjekke bogen 'Mind your behavior', der handler om, hvordan arkitektur kan påvirke og ændre vores adfærd. Eller du kan tage den hvide bane til Ørestad og selv få syn for sagen. Men husk at gøre det ud på eftermiddagen, ellers bliver de flittige elever forstyrret.

/Rasmus

2 kommentarer:

N.K.L sagde ...

Det ser ihvertfald rigtig smukt ud ! har egentlig aldrig set det gym før, men pænt er det da godt nok !

N.K.L
www.nkl-fashion.blogspot.com

Mette sagde ...

Det ser vildt fedt ud!